AKTIVITETI 10: Kutia ime e trofeut

Imagjinoni një vitrinë trofesh në dhomën tuaj të ndenjes. Mund të jetë një shfaqje e gjithçkaje për të cilën mund të jeni krenar. Janë pesë kupa ari që shkëlqejnë me një pllakë të bukur bronzi.

Çfarë shkruhet në të?

Mund të jetë një sfidë që keni kapërcyer (fizike ose mendore), një provë që keni kapërcyer, një qëllim që keni arritur, diçka që keni bërë. Mund të jetë gjithashtu një vendim i mençur që keni marrë në të kaluarën ose komplimenti më i mirë që keni marrë ndonjëherë…

“E lashë duhanin”, “Humba 10 kilogramë”, “Kushëriri më tha se isha njeriu më i zgjuar në familje”, “Dashuria ime më bëri një dhuratë të mrekullueshme”, “Kam kaluar një provim”, “E mbylla atë idiotin. njëherë e përgjithmonë”, “Bëra një dhuratë që më emocionoi vërtet”, …

Ndoshta keni kapërcyer disa frikë? Sado “budalla” të jenë, kjo është arsye e mjaftueshme për t’i gdhendur në bakër dhe për t’i vendosur në një filxhan të artë.

Ju nuk keni pse t’i justifikoni këto trofe askujt përveç vetes suaj. Nëse ka kuptim për ju, atëherë shkruani ato.

Për t’ju ndihmuar të filloni, mund ta shpërbleni veten me 5 trofe për:

  1. Një frikë që keni kapërcyer
  2. Një vendim i mirë që keni marrë
  3. Diçka që keni arritur
  4. Aspekti ‘më’ unik i personalitetit tuaj
  5. Një kompliment që ju është bërë që është i vlefshëm për ju