Aktiviteti 4 Gjuha e trupit: “Gjeni mesazhet e mia joverbale”

Ky aktivitet synon t'ju ndihmojë të kuptoni rëndësinë e komunikimit joverbal dhe të çlironi aftësitë tuaja interpretuese që nuk e dinit se i kishit.

Kohëzgjatja: 1 orë e gjysmë
1. Shkoni te një mik, një anëtar i familjes etj. për të kryer aktivitetin.

2. Jepini vetes 1 nga fletët

3. Komunikoni fjalitë pa përdorur fjalë. Duhet t'i komunikoni jo verbalisht, por të përdorni gjestet tuaja. Asnjë tingull nga goja nuk lejohet.

4. Personi tjetër duhet të marrë me mend se çfarë mesazhi po përpiqeni të jepni.

5. Për çdo fjali konsiderohet e mjaftueshme 1 minutë shfaqje joverbale.

6. Tani që lista ka përfunduar, jepini 5 minuta secilit prej jush për të krijuar një skenë një minutëshe jo verbale që zhvillohet në një vend imagjinar. Aktori nuk lejohet sërish të flasë dhe spektatorët nuk mund të ndërpresin shfaqjen e skenës. Partneri spektator duhet të hamendësojë përmbajtjen e skenës.

7. Pasi t'ia prezantoni skenën partnerit tuaj, ndryshoni rolet dhe përpiquni të merrni me mend skenën e tij.

8. Pasi të kryhet aktiviteti, mund t'i bëni pyetje vetes si: Si ndihem? A e gjeta me sukses përmbajtjen pas komunikimit joverbal? Ishte e lehtë pa dialog? A kam mësuar ndonjë gjë për veten time?
Lista e fjalive pa fjalë:

1. Pershendetje si jeni?

2. Ju bëtë një punë të shkëlqyer!

3. Shkoni drejt.

4. Me duhet ndihma jote.

5. Kam dhimbje koke.

6. Qëndroni të qetë!

7. Më duhet të shkoj dhe të marr një sy gjumë.

8. Nuk me pelqen kjo.

9. Unë të dua.

10. A mund të pi një gotë ujë?
Lista e fjalive pa fjalë:

1. Jam mire faleminderit.

2. Do të martohesh me mua?

3. Më lër të qetë!

4. Kjo është kaq e shijshme!

5. Unë nuk kam kohë!

6. Keni nevojë për ndihmë?

7. Unë jam shumë i uritur.

8. Ndjehem i trullosur.

9. Ju jeni kaq e bukur.

10. Shihemi me vone.