Tema 4 Si dhe për çfarë të flasim përmes një podcast-i?

Ka disa rregulla të thjeshta që duhen ndjekur për të kuptuar se si të flisni në një podcast:

 1. Ngadalësoni dhe jini të qartë kur flisni
 2. Theksoni fjalët ose momentet specifike me pauza
 3. Jini pozitiv dhe qesharak
 4. Behu kreativ
 5. Gjithmonë konsideroni objektivin/publikin tuaj kryesor
 6. Mos jini ofendues dhe të pasjellshëm
 7. Podkasti mund të tingëllojë si biseda të rastësishme dhe të lira

Për çfarë flasim një Podcast:

 1. Duhet të flisni gjithmonë për atë që dini (osemund të ftoni dhe intervistoni palët e interesuara)
 2. Informoni publikun tuaj për informacionin që po ndani. Ndani burimet tuaja!
 3. Gjithmonë konsideroni objektivin/publikin tuaj kryesor

Ja disa shembuj:

 • Hapja: Përshëndetje të gjithëve, jam….. Mirë se vini në People Web Radio radioja në ueb e People Help the People.
 • Tema: Sot po flasim për ……. Sot do t’ju tregoj për …. Ai është me ne ….për të folur
 • Mbyllja: Mirupafshim dhe një ditë të mbarë nga People Web Radio, radio e People Help the People
Përmbajtja e mësimit